Hulp bij het aankopen van een huis op La Gomera. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

La Gomera

La Gomera is 373 km² groot en is daarbij het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden met ca. 23.000 inwoners.

Net zoals de andere Canarische Eilanden is ook La Gomera ontstaan door vulkaanuitbarstingen, hoewel er op het eiland bijna geen kraters en vulkaankegels te vinden zijn. Het eiland kenmerkt zich door zijn ruige landschap, aantrekkelijke kustlijn en enorme kliffen. De binnenlanden zijn bedekt met mooie, diepe, groene valleien en ravijnen. Dit maakt La Gomera tot perfect wandeleiland. Over het eiland lopen dan ook verschillende wandelroutes, met name door het Parque Nacional de Garajonay.

Een van deze paden brengt je naar het hoogste punt van het eiland: de top van de Garajonay op 1487 meter hoogte.

Parque Nacional de Garajonay
Dit park is het enige nationale park van Spanje dat is opgenomen op de Werelderfgoedlijst door UNESCO. Het park is 40 km² groot en er groeien ca. 450 verschillende plant- en boomsoorten. Kenmerkend aan dit park is de mist die vrijwel constant aanwezig is. Midden in het park ligt een oud, indrukwekkend laurierbos (laurisilva), de grootste van de Canarische Eilanden.
Naast wandel- en natuurliefhebbers is dit eiland ook ideaal voor mensen die houden van rust, zon, zee en strand.

Natuurschoon
Los Organos betekent letterlijk de 'orgelpijpen'. Hier zijn indrukwekkende zeshoekige steile kolommen te bewonderen. In het noorden zijn verschillende grote watervallen te bewonderen.

Vanuit het westen is het mogelijk per bood te gaan 'whalewatchen'. Men kan dan vanaf de boot dolfijnen, walvissen en potvissen spotten. Wanneer er wordt gedoken kan men murenen, papegaaivissen en kogelvissen zien. Rond La Gomera zwemmen ook hamerhaaien en mantaroggen, maar die laten zich vrijwel nooit zien.

Klimaat
Het klimaat van La Gomera wijkt in het zuiden af van het noorden. Het noorden is doorgaans koeler dan het zuiden en bovendien is het noorden een stuk minder zonnig dan het zuiden. In het zuiden is het gedurende het gehele jaar mooi weer, de zon schijnt er veel en de temperaturen zijn er aangenaam. Het verschil komt door de passaatwind, die het noorden van vochtige lucht voorziet maar het zuiden niet. Om alle gewassen die worden verbouwd op de terrassen te kunnen voorzien van water wordt er water in reservoirs opgevangen en over de bewoners verdeeld. Zo is het mogelijk dat er aardappelen, tomaten en druiven worden verbouwd.

In de winter is de gemiddelde dagtemperatuur 22 graden en het aantal zonuren zes, in de zomer 28 graden en het aantal zonuren negen.

Achtergrond
In de 15e eeuw werd La Gomera veroverd door de Spanjaarden. De oorspronkelijke bewoners zijn de Guanchen, net als op de andere Canarische Eilanden. La Gomera is in tegenstelling tot de andere eilanden wel een agrarisch eiland gebleven, de industrie en het toerisme hebben zich hier nauwelijks ontwikkeld. Het leven op La Gomera is dan ook nog traditioneel en de meeste bewoners zijn nog steeds boer.

Bereikbaarheid
La Gomera is vanaf Gran Canaria en Tenerife met het vliegtuig bereikbaar, vanaf La Palma, Tenerife en El Hierro is La Gomera met de boot te bereiken. Met de boot naar La Gomera vanaf Tenerife duurt ca. 1,5 uur.

Hoofdstad
De hoofdstad van La Gomera is San Sebastian de la Gomera. Hier wonen ongeveer 7176 mensen. Doordat bijna alle bewoners van het eiland katholiek zijn, zijn hier veel kerkjes te vinden. Dit is tevens de plaats waarvan Christoffel Columbus vertrok om vervolgens Amerika te ontdekken.

Overige informatie La Gomera:

 • De valuta in La Gomera is de euro;
 • Op La Gomera is het een uur vroeger dan in Nederland;
 • De gesproken taal op La Gomera is Spaans;
 • De gebruikelijke fooi is ca. vijf tot tien procent;
 • Het kiesnummer voor Nederland vanuit La Gomera is 0031;
 • Bij noodgevallen kun je 112 bellen, voor de ambulance 061, voor de brandweer 080;
 • Het gebruikelijke voltage op La Gomera is 220 Volt-wisselstroom;
 • Van 12.00 tot ongeveer 15.30 uur houdt men siësta, ook de meeste winkels zijn dan gesloten;
 • Voor het drinken van water kan men beter kiezen voor mineraalwater dan voor leidingwater;
 • Gedurende het gehele jaar is het mogelijk te reizen van en naar La Gomera;
 • De zonkracht is aanzienlijk hoger op La Gomera dan in Nederland;
 • De medische voorzieningen op La Gomera zijn goed;
 • Fotografeer niet zomaar lokale mensen, vraag altijd eerst om toestemming. De Gomeros laten zich niet graag zomaar fotograferen;
 • Op La Gomera is naturisme niet toegestaan. Ook topless zonnen is niet gebruikelijk;
 • Wildkamperen is op La Gomera niet toegestaan;
 • La Gomera is het ideale eiland voor mountainbikers.

Contact

Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over wonen op La Gomera. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met de aankoopmakelaar via het contactformulier.