Hulp bij het aankopen van een huis op La Gomera. Wij staan voor u klaar.

Vraag gratis
offerte aan
Extra service:
Oriëntatieweek

Aankoop woning

Voordat je in La Gomera een huis mag kopen, heb je eerst een NIE-nummer nodig. Het is aanbevelenswaardig de aanvraag hiervan op tijd te doen, aangezien het wel een paar weken kan duren voordat je jouw NIE-nummer krijgt. Dit moet in ieder geval gebeuren binnen drie maanden na aankomst in Spanje. Dit kun je doen bij een Oficina de Extranjeros, een kantoor voor buitenlandse zaken. Het NIE-nummer is vergelijkbaar met het Nederlandse Burgerservicenummer.

Dit NIE-nummer kan in La Gomera worden aangevraagd op het volgende adres:

Unidad de Extranjeros en San Sebastián de la Gomera
Plaza de las Américas, 2
38800 - San Sebastián de la Gomera
Telefoon: 922 997 002
Fax: 922 141 356


Belangrijk
De regels in Nederland zijn beduidend strenger dan de regels in Spanje. De rol van de Spaanse notaris is erg beperkt en de verkopende partij is niet verplicht verborgen gebreken te melden.

Bovendien koopt men in Spanje niet het huis maar de grond, en daarmee het onroerend goed dat op die grond staat. Het kan voorkomen dat een stuk grond in handen is van meerdere eigenaren. In de eigendomsakte staat beschreven wie de eigenaar is en welk registratienummer is opgenomen in het onroerend goed register.

Aankoopproces

Bezichtigen woning
Indien je een woning op het oog hebt, kun je er voor kiezen deze eerst zelf te bezichtigen. Wanneer je na de bezichtiging nog steeds enthousiast over de woning bent, is het aanbevelenswaardig een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze inspecteert en beoordeelt dan de technische aspecten en omgeving van de woning, zodat je een completer beeld hebt van de kwaliteit van de woning.

Je kunt er ook voor kiezen al in een eerder stadium de aankoopmakelaar in te schakelen, afhankelijk van je wensen.

Kijk voor de totale begeleiding van de aankoopmakelaar op de pagina 'aankoopmakelaar'.

Onderhandelingen
Wanneer je je oog hebt laten vallen op een woning en deze mogelijk zou willen aankopen, kan een bod worden uitgebracht. Vanaf dat moment beginnen de onderhandelingen. Naast de prijs gaan deze onderhandelingen ook over bijvoorbeeld voorwaarden. Je kunt deze onderhandelingen zelf voeren of dit laten doen door een makelaar.

Als je een makelaar inschakelt, let er dan op deze deze uitsluitend voor jou aan het werk is, en niet tegelijkertijd de verkopende partij behartigt.

Onze makelaar is uitsluitend aankoopmakelaar, dit houdt in dat hij geen woningen verkoopt, dus altijd alleen jouw belangen behartigt.

Wanneer je onze aankoopmakelaar inschakelt, zal deze jou op de hoogte houden van iedere voortgang.

Je kunt voor vragen en/of meer informatie uiteraard contact met hem opnemen.

Reservering
Als de twee partijen een prijs overeengekomen zijn, is het gebruikelijk dat de woning door de kopende partij wordt 'gereserveerd'. Er wordt dan een reserveringsovereenkomst getekend waarbij de kopende partij een bedrag aan de verkopende partij moet betalen. Hierdoor kan de woning niet meer worden aangeboden aan andere partijen.

Na deze reservering wordt de Contrato Privado (koopakte) opgesteld door de verkopende partij om de koop te bevestigen. De aanbetaling bij deze koopakte bedraagt tien procent van de aankoopprijs. Het reserveringsbedrag wordt hiervan afgetrokken.

Overdracht
Na deze aanbetaling kan de overdacht bij de notaris plaatsvinden. Je dient hiervoor jouw NIE, een bewijs van betalingen, bankcheque voor overige kosten en je identiteitsbewijs mee te nemen. De originele versie van de koopakte wordt vervolgens opgestuurd naar het Registro de la Propriedad waar je naam wordt ingeschreven op de kadastrale akte.

Wanneer de koopakte is ingeschreven, ben je de rechtmatige eigenaar van het stuk grond.

Kijk voor de totale begeleiding onder 'aankoopmakelaar'.

Contact

Voor vragen of voor contact met de aankoopmakelaar kun je het contactformulier invullen.